סה"כ צפיות בדף

יום שבת, פברואר 4

"דצמבר המר"?!

דצמבר מר?!
או בטעם חמוץ-מתוק...

אודה ולא אכחד כי מעולם לא הבנתי, ומעולם לא הצלחתי להזדהות עם ההתגייסות של חברים במועצת העיר לטובת ולמען עברייני החניה. עוד מימי כיועץ שר הפנים, זכור כיצד התנגדנו לכל "מבצעי החניה" למיניהם, וכך גם נהגתי במועצת העיר.

הנורמה היא שקנסות צריך לשלם, ובזמן, ואני לא מדבר כמובן על המקרים בהם הדוחות נתנו בטעות או שלא בצדק. ברור לי יחד עם זאת כי טובת הציבור דורשת לעתים לוותר על הענשתו המלאה של עבריין החניה (או אפילו על הענשתו כלל), כדי לחסוך מזמנם של עובדי הציבור ולהחיש את הליכי הגביה בכללם, גם אם הם חלקיים.

לאחרונה יצא חברי ועמיתי לשעבר, הרצל קרן, בקמפיין כנגד מה שהוא מכנה "אכיפת יתר". בכל הכבוד וההערכה הראויים, ואני נושא לחברי מר קרן הערכה רבה, אינני שותף לדעתו. צריך לברך את הפיקוח העירוני על כך שהוא עושה את מלאכתו ביעילות ואף לעודד אותו. ראוי שכל תושב המפר את חוקי העזר, כי על טעיות צריך לשלם.

ב"חדשות נתניה" אף הגדילו לעשות וכיבדו את הכתבה בה חשפו את נתוני האכיפה שהביא קרן בכותרת: "דצמבר השחור: הפקחים חוגגים, הנהגים בוכים" (חדשות נתניה 12/01/12). האסוציאציה הראשונה שקפצה לראשי היה קטע מתוך שירו הנפלא של שלום חנוך "מחכים למשיח":

"דצמבר המר      
זעקו כותרות בעיתון
ושר האוצר נתן במבט ראיון
הציבור מטומטם
ולכן הציבור משלם
מה שבא בקלות
באותה הקלות יעלם
האזרח הקטן
נאלץ לשלם בגדול[...]"


אם זה לא ברור עד כה, אינני שותף לדעתו של חברי המאוד נכבד והמוערך הרצל קרן, ואם לטפס לרגע על אילן גבוה במיוחד, אביא מדבריו של כב' נשיא בית המשפט העליון, משה לנדוי, באחת הפרשות שדן בהם, בעניין שהוא אומנם חמור לאין שיעור מעבירות חניה, אבל הרעיון הבסיסי אותו הוא מביע נכון גם לעניינו, בשינויים המתחייבים כמובן.

השופט לנדוי כתב שאם לא נעמוד על הפעלה יעילה של איסורי המשפט הפלילי בעניין שהוא חיוני למשטר החברתי, נביא בכך רעה גדולה על הציבור. כמו כן, הוא הוסיף כי אין הוא משלה את עצמו שהציבור ילמד לכבד את החוק ואת שלטון החוק, כאשר ייווכח לדעת כי הסיכון שבהפרתו הוא סיכון כספי בלבד. כל זאת מכיוון ש"כיבוד החוק דורש בראש ובראשונה פעולה חינוכית קשה וממושכת, אבל עד שיגיעו ימות המשיח, אף לא נוכל בלעדי כוח ההרתעה שבעשיית דין ובאימת הדין".

בפרשה אחרת כתב כב' השופט יצחק קיסטר אין יכולים כיום למנוע עבירות ללא אמצעי האכיפה, ומוסיף בפרץ של ריאליזם כי "לפי המטמורפוזות של המשורר הרומי אובידיוס שרר צדק ויושר ללא צורך בחוק ובשופט רק בתור הזהב. בימי קדם, תקופה שכבר חלפה מן העולם".

אין למצוא כל פסול באכיפה מוגברת של עבירות על חוקי העזר העירוניים, כל עוד הדבר לא נובע מלהיטות יתר. כאשר מדובר באכיפה של עבירות שאכן בוצעו בפועל, לא מבחן הכמות הוא הקובע אלא האיכות בלבד.

עו"ד אדיר בנימיני
 ADIR A. BENYAMINI Attorney at Law
 http://www.adir-b.com/
----------------------
אם אתה רוצה שמשהו ייעשה כמו שצריך, אז עשה אותו בעצמך - נפוליאון הראשון בנופרטה
ביחד עם עו"ד דורי מרידור






אין תגובות: